Versterk je lichaam met lunges

Versterken met lunges

Het hele jaar door wil je in vorm zijn. Lichamelijke voorbereiding zal je helpen om met kracht en vertrouwen te blijven genieten. Dankzij de deskundige begeleiding van fysiotherapeut Gaƫtan Hirsch hebben we een reeks van acht belangrijke oefeningen samengesteld om je lichaam sterker te maken.

Lunges zijn een essentiƫle oefening om het onderlichaam te versterken. Ze richten zich op de quadriceps en hamstrings. Ze mobiliseren ook de kuit- en lage rugspieren en verbeteren de houding en het evenwicht. Het zal je prestaties tijdens verschillende sporten (zoals wintersport, hardlopen, wandelen en nog veel meer) verbeteren, maar ook je mobiliteit in het dagelijks leven.

Onze video laat zien hoe je de traditionele lunge uitvoert: een must voor je fysieke voorbereiding. Deze moduleerbare en eenvoudig te begrijpen oefening kan worden aangepast aan je fitnessniveau en gemakkelijk worden opgenomen in je trainingsroutine tijdens het seizoen. We laten je stap voor stap zien hoe je de oefening correct uitvoert, zodat je er maximaal profijt van hebt en de kans op blessures minimaal is.

Nu begrijp je het belang en de techniek van lunges. Of je nu graag voetbalt, langlauft, snowboardt of door prachtige landschappen wandelt: Je benen zijn je perfecte reisgenoten. Neem een moment voor jezelf, adem de frisse lucht in en voel het pure geluk.